Equinox gebruikt uitsluitend vlees van de beste kwaliteit. Elk stuk wordt zorgvuldig gezouten met een exact afgewogen zoutmengsel. Moderne controletechnieken staan borg voor een constante kwaliteit. Gedurende 4 weken rijpt het vlees geduldig op een constante temperatuur. Daarna gaat het de 'schoorsteen' in en wordt het op traditionele wijze met natuurhout gerookt. Het resultaat: Het puur paardje van Equinox, een lekkernij van de bovenste plank.
Gerookt paardenvlees
Equinox heeft een lange traditie in het roken van paardenvlees. De opgedane ervaring werd uitgebreid toen in 2002 de afdeling paardenrookvlees van Damar uit Temse werd overgenomen. Het rookvlees van Damar is bekend omwille van zijn extra zoete smaak. Hierdoor bieden wij een gamma van paardenrookvlees met verschillende smaken gaande van klassiek tot extra zoet.
Eind 2005 werd het traditioneel gezouten paardenrookvlees van Equinox erkend als Antwerps streekproduct door de VLAM. Paardenrookvlees heeft immers een lange traditie in het Antwerpse en wordt nog steeds op traditionele manier bereid. Meer informatie vindt u op streekproduct.be. Equinox gebruikt verschillende spierstukken om gerookt paardenvlees te produceren. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de verschillende stukken en de vormen waarin ze verkrijgbaar zijn.
Boon Het kwaliteitsstuk van het gerookt paardje! Perfecte snijbaarheid en mooie sneetjes, een echte lekkernij voor fijnproevers. De boon is verkrijgbaar in traditionele en in extra zoete kwaliteit en verschillende gewichtsklassen. Tevens bieden wij de boon in verschillende vormen aan: in tonvorm voor ovale sneetjes en in blokvorm voor rechthoekige sneetjes.
Bovenbil Bereid als rookvlees verliest de bovenbil niets van zijn gekende kwaliteiten. Met z'n lekkere, fijne smaak, die door de professionele slager erg op prijs gesteld wordt, is dit een klassieker in de beenhouwerij. Net zoals de boon, is de bovenbil verkrijgbaar in traditionele en in extra zoete kwaliteit, gevormd en niet gevormd.
Platte bil De platte bil is het meest rendabele stuk rookvlees. Traditioneel bereid en met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding heeft de platte bil alle eigenschappen van een goed stuk rookvlees. De platte bil is verkrijgbaar in traditionele, in extra zoete kwaliteit en in verschillende vormen. We bieden dit heerlijk stuk rookvlees aan in blokvorm, in paal of opgebonden.
Façon Suisse Façon Suisse wordt zeer gewaardeerd door de liefhebbers van extra zoet paardenvlees. Door de specifieke bereidingswijze wordt dit product bekomen met een laag zoutgehalte.(± 2%). Het gebruik van beukenhout garandeert een karakteristieke rooksmaak. De gevormde boon is zeer vast en kan extra fijn gesneden worden. Succes gegarandeerd!
Tunnel Dit stukje gerookt paardenvlees is licht gezouten, gerookt met volle beukenhouten blokken en wordt u gepresenteerd in tunnelvorm, al dan niet voorgesneden. Snijverlies wordt tot een minimum beperkt en zijn vorm geeft uw assortiment de verdiende meerwaarde! Uzelf en uw klanten zullen deze delicatesse van 100% natuurlijk vlees naar waarde weten te schatten
Gerookt varkensvlees
Filet de Flandre De laatste jaren wordt ‘zoet rookvlees’, dit is rookvlees met lager zoutgehalte, meer en meer gesmaakt door de consument. Het is op deze trend dat Equinox, wil inspelen met: ‘Filet de Flandre’: gerookte varkensbil met een typische zachte smaak en een laag vetgehalte. De varkensbil wordt op dezelfde manier bereid als het paardenrookvlees van Equinox: zouten, daarna rijpen en vervolgens gerookt met beukenhout. Onze Filet de Flandre bestaat standaard in een tonvorm, maar is eveneens verkrijgbaar in paal. Deze delicatesse werd in 2006 bekroond met de Gouden Tavola Traiteur.